VDL bedrijfsbezoek 13 januari 2018


Paardenfok Vereniging Zuid Limburg ging 13 januari 2018 op bezoek naar de VDL stud van de familie van de Lageweg in het Friese Beers. Sinds jaar en dag een wereldwijd begrip op het gebied van top sportpaarden, voornamelijk springpaarden. Het is eigenlijk allemaal zowat begonnen met Nimmerdor, die destijds in Limburg bij Henk Nooren op stal stond en met Bert Romp en Albert Voorn wereldwijde faam heeft gemaakt. Vele jaren later bestaat de huidige stoeterij uit maar liefst zeven lokaties met oa een eigen kliniek, laboratorium voor verzend-KI en embryotranspalantie. Vanuit deze stoeterij gaat wereldwijd sperma van tophengsten. In vele landen ter wereld staan ook paarden geboren in het friese Beers.Maar liefst 5 paarden van VDL stud hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen, oa met Goud en Zilver beloond, naast de talloze successen op Wereld en Europese Kampioenschappen. Kortom, VDL STUD, een wereld begrip op paardengebied. Op het bedrijf staan een 800 tal paarden , maar volgens Wiepke zijn er in totaal zo´n kleine duizend paarden in eigendom....... Op de vraag hoeveel paarden er zijn zegt Wiepke: 821... daarna zijn we opgehouden met tellen!!
Een veertigtal fokkers en liefhebbers vanuit Limburg hebben dan ook hun hart kunnen ophalen. Jammer dat het weer beetje grijs en mistig was ivm de foto´s buiten.

Woord van dank aan de familie van de Lageweg voor de geweldige ontvangst en zeer geslaagde dag en aan Wil Smeets en Lianne Peters voor de prachtige reportage en uitgebreide teksten. (die ik alleen voor eigen gebruik een piepklein beetje heb aangepast.)

Klik hieronder voor een uitgebreide foto-reportage (u wordt doorgeleid naar Facebook) van:

Wil Smeets en

Lianne Peters

 

Goliath absolute veilingtopper

GOLIATH

Op de DSHS veiling van 26 september 2017  in de Peelbergen was het paard Goliath de absolute topper van de veiling. Hij werd afgeslagen bij € 400.000,00.
Goliath is gefokt door ons lid Jean Dresen, uit Sibbe. 

BUSTIQUE x CORIANO

 Via deze link wordt een video afgespeeld via youtube.

  

Chippendale dochter Grace-Subtilia kampioene keur- en elitemerries


Ermelo, 18 augustus 2017Door de rust te hervinden in haar tweede ronde heeft de Chippendale-dochter Grace-Subtilia de kampioenstitel bij de vier tot en met zevenjarige dressuurmerries kunnen bemachtigen.

Marian Dorresteijn sprak namens de jury: “Deze rubriek is in het leven geroepen om ook merries met de allerhoogste predicaten een kans te geven zich te etaleren. Helaas hadden we dit jaar te kampen met een groot aantal afmeldingen.”
Uiteindelijk kwamen vier merries in de baan waarvan er drie konden worden beoordeeld. De door W.G. Janssen uit Simpelveld gefokte Chippendale-dochter (uit Shxa v.Sandro Hit) van geregistreerde S.P. De Boer uit Aalsmeer was de overtuigende kampioen.
Marian: “Een merrie met een hele goede lengte in het lichaam, de hals staat er mooi op en ze heeft een mooie actieve bewegingsvorm.” In het eerste rondje was de merrie wat gespannen maar in het tweede ging het tempo omlaag en draafde ze met veel tact en maakte de passen mooi af.
“Zo zie je maar weer, hard gaan is niet altijd goed. De betere bewegers hebben geen snelheid nodig.” De geregistreerde Shanda de Boer was heel tevreden: ”Ik had het niet gedacht maar wel gehoopt dat ze hier kampioene zou worden. De merrie is eigenlijk van vrienden van ons die in Canada wonen. Zij weten nog van niks dus ben benieuwd hoe ze reageren.”
 

Bron: KWPN Nieuws


Wil.G. Janssen uit Simpelveld:
 
Hij was vanaf de oprichting van de PZL in 1987 tot zijn overlijden in 2013 bestuurslid van de PZL.
Grace- Subtilia is als veulen verkocht op veulenveiling van Etten Leur in 2011 en was toen de veilingtopper.


 

 

Oranje van Eekeren Vrijspringen 2017

 

Frappuccino AG Z, fokker Alex Gisbertz, wint de Oranje van Eekeren Vrijspringen 2017

Op Koningsdag 2017 werd onder grote belangstelling in de accommodatie van manege de Vosberg te Panningen de Oranje van Eekeren Vrijspringwedstrijd gehouden.
Bij de 3- en de 4- jarige ging de overwinning duidelijk naar Frappuccino AG Z v Figaro Z, gefokt en in eigendom van Alex Gisbertz uit Beek.
Hij kreeg van de jury in totaal 1502 punten, 83,44 %.  Vader Figaro Z werd eveneens door Alex zelf gefokt en werd in 2008 ook als winnaar gehuldigd bij de Van Eekeren Vrijspringcompetitie.


Oranje van Eekeren Vrijspringen 2017 wordt georganiseerd door Rijpaardenfokvereniging Limburg


Algemene Ledenvergadering 28 maart 2017

 

Uitreiking Premiestelsel
Lezing  Pleegmoeders en adoptieveulens

De gebruikelijke agendapunten op de vergadering werden snel afgehandeld.

Premiestelsel.
De oorkonde en envelop, horend bij het premiestelsel, werd uitgereikt aan Jean Dresen.
Hij is de fokker van het paard BARINO uit de merrie Aberlina, N-Aldato x Rigoletto.
De vader van Barino is Larino,  Concorde x Amstrong.
Barino, Grand Prix 1.55m, wordt gereden door Marc Bettinger uit Duitsland.

De tweede oorkonde en envelop is voor Gislain Houtvast (helaas verhinderd)
Hij is de fokker van de DONNA SPECIALE, uit de merrie Paris, Concorde x  Libero H
De vader van Donna Speciale is Cavalier, Maykel x Orthos
Donna Speciale, Grand Prix 1,60m, wordt gereden door Leslie Burr Howard (VS), is verkocht via de Limburgse Veulenveiling in 2008.Lezing : Pleegmoeder en adoptieveulen

Aansluitend was er een lezing over adoptie van moederloze veulens.
Dierenarts Merel Dierks van Dierenkliniek Dennenoord te Duizel vertelde over het hele proces om een goede band tussen pleegmoeder en adoptieveulen tot stand te brengen.
Ze hebben hiervoor 20 tot 30 afgekeurde, van de slacht geredde merries klaar staan. Ook hebben eigenaren hun merries afgestaan voor dit doel na blessures etc.Het moeten lieve merries zijn, al eerder een veulen gehad hebben en zich goed laten melken.

Het beste is als een veulen door een paard wordt opgevoed. Bij handmatig voeden gaat dit heel vaak verkeerd. Ben Verheij merkte op dat hij na 4 jaar een draak van een paard had en bovendien gevaarlijk.
Na een goede match kunnen pleegmoeder en veulen opgehaald om thuis op te groeien. Na het spenen gaat de merrie terug naar Duizel om in de kudde in alle vrijheid te genieten tot het volgende jaar.

Al met al een interessante avond.   


Bedrijfsbezoek Horse Transport Gelissen en Dressuurstal Kyra Klinkers in Echt.

 

Bedrijfsbezoek  Horse Transport Gelissen in Echt

Zaterdag 10 december zijn we met 40 personen, leden en introducés, op bedrijfsbezoek geweest bij Gelissen Horse Transport in Echt.
We werden zeer hartelijk ontvangen en zijn begonnen met koffie en vla.


Na een uitgebreide voorlichting over het bedrijf, met o.a. uitleg over de eisen van de verschillende overzeese landen betreffende quarantaine en medische controles. Ook de eisen aan de stallen voor Europa en de rest van de wereld. Deze moeten streng gescheiden zijn en dan hebben veel landen nog hun eigen specifieke eisen en regels.
Alleen al op kantoor zit een hele staf die de verschillende talen spreken, alle douane- en invoer/uitvoerpapieren en medische onderzoeken regelen.Hierna zijn we in twee groepen opgedeeld en hebben een uitgebreide rondleiding gekregen van de beide directeuren, broer en zus Gelissen, door de stallen, over het terrein en langs de vrachtauto's.

En dan... een onverwachte ontmoeting....


Familie Gelissen heel veel succes met jullie mooie en nieuwe vestiging. Ook hartelijke dank, we hebben nu wat meer inzicht wat er allemaal speelt bij het internationale paardentransport.


Na een afsluitend rondje koffie zijn we vertrokken naar ons volgende adres.Bedrijfsbezoek Dressuurstal Kyra Klinkers.

Ook hier werden we aller hartelijks ontvangen.
Na een korte rondleiding door de stallen werden er een aantal paarden voorgesteld:

LEROY K (2016)    v. DE NIRO x UB40


Verder:

IKOON    (2012)     v. SON de NIRO x JAZZ 

 

Onder het zadel werden 3 paarden getoond waaronder:

HOMBRE CAVALLO (2011)  v. BOJENGEL x JET SET D

 

CASIMIR (2007) v. JAZZ x CABOCHON
Casimir is van ons lid Hub Dautzenberg uit Nuth.
Hij loopt inmiddels ZZ zwaar-dressuur en wordt dit voorjaar gestart in de lichte tour.

 

 TARA  v. JAZZ x JUVENTUS. Prix St George  
Tara wordt nu ingezet in de fokkerij en de bedoeling is ieder jaar een veulen en een veulen via embryo met draagmoeder.


Kyra Klinkers heel hartelijk bedankt voor de interessante middag.

Kyra is te volgen op Facebook.

 

Veel dank aan Lianne Peters onze fotograaf !

 

 


De beste wensen voor 2017

Bestuursleden en leden,

 

Geniet van de dagen die komen

Geniet van de dagen die zijn geweest

Maar geniet van de mensen om je heen nog het allermeest

 

Namens het bestuur van Paardenfokvereniging Zuid-Limburg.

 


 

In MEMORIAM de heer H.A.M. Verheij

 

De heer Henk A.M. Verheij is op 25 oktober 2016 op 83-jarige leeftijd overleden.
Hij is lid van onze vereniging sinds januari 1993.
Altijd aanwezig bij alle lezingen en vergaderingen. De laatste jaren hebben we hem helaas wat minder gezien.

Gelukkig heeft hij nog volop kunnen genieten bij het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken dit jaar, waar zijn kleindochter Jil met zijn fokproduct Agana van het Gerendal, een fraaie 4e plaats behaalde in de finale van de 5-jarigen. Prachtig dat hij dit nog heeft kunnen meemaken!

 

Nu, terugkijkend op zijn lange lidmaatschap van de PZL, blijft dan ook de mooie herinnering dat we dit jaar, bij de familie Verheij in Scheulder, de voorjaarsactiviteit  "kraamvisite" hebben afgesloten. Onder het genot van een glaasje en een gezellig samenzijn was het heel fijn hem weer te ontmoeten.

Wij wensen de familie veel sterkte met het overlijden van "mijnheer Verheij"!

Josje Vermeulen

 


 

PZL en de SELL Veulenveiling Brabant 6 september 2016

In de selectie van de SELL Veulenveiling Brabant is een veulen gefokt door een van onze leden.

Informatie over de veiling is te bereiken via deze link: SELL Veulenveiling Brabant

Dinsdag 6 september 2016
Manege Heijligers te Asten
Presentatie 15.30 uur Veiling: 18.30 uur


Veilingnummer: 10

LUGANO     CONNECT x QUIDAM de REVEL x EKSTEIN
Hengst / Bruin / 25 april 2016
Fokker: J en L Meulenberg, Guttecoven

Verkocht voor € 4500,00


 

PZL en de Z-Online Auction Zangersheide

 

Ook in de selectie van de Z-Online-Auction van Zangersheide is een veulen van een van onze leden.

Deze on-line veiling is van 26 - 29 augustus 2016.

Voor de hele collectie veulens klik hier.

Ook kunt u hier video's bekijken van de veulens.


CHARDONNAY SK Z      CONTENDRO I x ARGENTINUS
16-04-2016   |   Merrie   |   zwart-bruin

Fokker H.J.M. Knops, Oirsbeek

Verkocht naar Frankrijk voor € 9500,00.


 

 

PZL en de Dutch Sport Horses Sales 19 en 20 september 2016

 

In de selectie voor de Dutch Sport Horses Sales zijn twee paarden gefokt door onze leden.

Informatie over de veiling is te bereiken via deze link: DSHS 2016

De veiling vond plaats bij Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg, Sevenum.

Presentatie
Maandag 19 september 2016
Veiling
Dinsdag 20 september 2016


Wij feliciteren de familie Knops en Dresen met hun fokkerij!!


Verkocht naar het Verenigd Koninkrijk voor € 220.000,00. Hij verhuist naar de Manton Granges Stables van Fred Goltz. Zijn ruiter wordt Tom Slattery.

Catalogusnummer 3:  HAUFÓM     TANGELO van de ZUUTHOEVE x HAMLET

Ruin / Bruin / 2012

Fokker H.J.M. Knops, Oirsbeek

 

 


Verkocht voor € 66.000,00

Catalogusnummer 4:  HARDY     VERDI x VEGAS

Ruin / Bruin / 2012  

Fokker J. Dresen, Sibbe

 


 

PZL en de Limburgse Veulenveiling 21 september 2016

 

Ook dit jaar zijn er weer veulens van onze leden geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling:

Voor de digitale catalogus klik hier.

Om direct naar het veulen te gaan klik op de naam van het veulen.

Ook kunt u daar een video van het veulen bekijken.

Presentatie
Woensdag 21 september 2016
Aanvang 11:00 uur

Veiling
Woensdag 21 september 2016


Wij feliciteren onze leden met de selectie en de verkoop van hun veulens.


Verkocht voor € 6500,00 naar Barisone Dressage in Californië, Verenigde Staten 

Catalogusnummer 15:  LORD KENDANI     LORD LEATHERDALE x FIDERTANZ

                                  Hengst / Donkerbruin / 26-03-2016   

Fokker W.R. Hanssen

 

 


Verkocht voor € 5500,00

Catalogusnummer 47:  LORENZO     Van GOGH x CLINTON

                                  Hengst / Bruin / 24-05-2016

Fokker L. Meulenberg & P. Lambrichts
 

 


Verkocht voor € 9500,00

Catalogusnummer 84:  LUTADOR     HENNESSY x SANDRO HIT

                                  Hengst / Zwart / 15-05-2016

Fokker Fam. Dorgeloos-Mannens

 
Verkocht voor € 14000,00 naar Cameron Hanley , Verenigd Koninkrijk

Catalogusnummer 96:  KIR ROYAL SK Z     KANNAN x TANGELO van de ZUUTHOEVE

                                  Hengst / Vos / 14-04-2016

Fokker H.J.M. Knops

 


Voorjaarsactiviteit ... Kraamvisite

 

Vrijdagavond 8 juli 2016 zijn we met ongeveer 30 personen op "Kraamvisite" geweest bij Jean Dresen in Sibbe en Ben Verhey in Scheulder.


Om 19:00 uur zijn we gestart in Sibbe bij Jean Dresen.


De  onderstaande veulens hebben we gezien zowel op stal als in de wei.:
1. LOR JDV     Hengst  10 maart 2016
    v.  CORPORAL    m. V-SELLIE l Z    v. VEGAS x CORIANDER
2. LANCER JDV   Hengst  09 april 2016   
    v. EL SALVADOR  m. HANTATE   v. LAMM DE FETAN
3. LUCIFER JDV    Hengst 14 april 2016    
    v.  CAPE CORAL RBF Z   v. CORNET OBELENSKY  m. CANTATE Z,  v. CALVIN
4. LASKA JDV     Hengst 07 mei 2016
    v. GASPAHR    v. Berlin  m. DISMA        v. NAMELUS R
5. LENTER JDV   Hengst 21 juni 2016
    v. ENTERTAINER  m. ABERLINA  v.m. N-ALDATO

Op stal was ook de moeder van El Cate, Cantate Z met veulen Lucifer JDV.
El Cate is kampioen van de springmerries op de CK in 2012.  

Door de echtgenote, Maria, van Jean werden we verzorgd met koffie, thee, fris en zelfgebakken vlaai... heerlijk ... we hebben genoten.

Toen, een stoet van auto's, op weg naar Scheulder naar Ben Verhey.
 
Ben en zijn vader hebben hier, door de jaren, hun eigen zienswijze over de fokkerij in praktijk gebracht en heel goed presterende paarden gefokt.  
Ben kan met enthousiasme vertellen over zijn fokproducten en hun prestaties.
Zijn dochter Jil, die in Putten woont en rijdt voor Holsten Stables, valt regelmatig in de prijzen.
 
Eerst uitgebreid de veulens bekeken die samen met de merrie twee balkjes sprongen.
1. AGAMINKA van het GERENDAL Z    Merrie,  29 maart 2016
    v. AGANA van het GERENDAL Z
    m. Mr BLUE  x  JODOCUS  x  AKTEUR


2. ASTEFANO VAN HET GERENDAL    Hengst, 30 april 2016
    v. AGANIX DU SEIGNEUR Z
    m. ECHO VAN HET SPIEVELD  x  JODOKUS  x  TOPAS
3. Merrie,  13 mei 2016
    v. GEORGE Z  x  ZANDOR Z  x  CALVARO Z  x  DARCO
    m. USCHA VAN HET ROOSAKKER  v. CHIN CHIN
    met draagmoeder van Rohdiamant
4. Hengst maart 2016
    v. VIGO D'ARSOUILLES
    m. WISKE (was internationaal young riders paard april 2012)  
    mv. ROYAL BRAVOUR

Via een wandeling door de wei naar de volgende jaarlingen:

1. Canabis x Berlin
2. Cordess x Numero Uno
3. Ginus x Mr.Blue
4. Ginus x Jodokus
5. Zento x Carolus II

Na afloop werden we op de binnenplaats ontvangen met bier, fris en wijn.


Met een gezellige nazit en fijn gezelschap is het voor sommigen nog laat geworden.

Jean en Maria Dresen, Ben en mijnheer Verhey sr heel hartelijk bedankt voor de gezellige en leerzame avond.  


 

Stuten- und Fohlenschau in Aken op 23.06.2016

LORD KENDANI   Hengst 29 maart 2016  

PREDICAAT 1-A ZILVER behaald tijdens de STUTEN- und FOHLENSCHAU in Aken op 23.06.2016

v. LORD LEATHERDALE  m.FEEMARILLA m. FIDERTANZ x KENNEDY

 

Gefeliciteerd Winfried en Anita Hanssen


Limburg Lichte Tour Cup 2016 Meerlo

De winnaars van de tweede wedstrijd van de Limburg Lichte Tour Cup in Meerlo:

Eerste plaats Kyra Klinkers

Tweede plaats Fieke Houwen van Ool

 


Limburg Lichte Tour Cup 2016

 

Georganiseerd door de Paardenfokvereniging Zuid-Limburg werd in samenwerking met de Eventingwedstrijd in Hulsberg op Pinkstermaandag de eerste selectie van de Limburg Lichte Tour-Cup verreden.

 

De eerste plaats was voor Kyra Klinkers. Zij reed Equirelle W naar bijna 72%.

2e: Fieke van Ool-Houwen met Be Special (10jr), v. Special D.

3e: Leonie Nijskens met Crespo (9jr) v. Valdez

4e: Kyra Klinkers met Zitara (12jr) v. Rubin Royal

5e: Liza Frints met Antilliano (11jr) v. Goodtimes

 

Kyra roemt de kwaliteiten van haar zeven-jarige Florett As-merrie die pas haar tweede Prix st. Georges reed.

Voor de fokker was er een extra prijs geschonken door de Stichting Limburgse Veulenveiling. Deze prijs werd door de heer Wiel Bouten overhandigd aan de fokker en eigenaar Linda de Wit.

 

De volgende selectiewedstrijden zijn:

CH Meerlo op 4 juni  en

Reuver op 6 augustus tijdens de Regiokampioenschappen Limburg Outdoor 2016.

 

Na drie selectiewedstrijden vindt er een finale plaats tijdens de opening van het nieuwe hippische centrum in Weert.


Verenigingsdag 13 februari 2016

 

 


Onder grote belangstelling is op zaterdag 13 februari de Verenigingsdag van de PZL gehouden in manege Geraedts te Beek.
Er waren zeker 85 geïnteresseerde toeschouwers, zowel PZL-ers  als leden van andere rijverenigingen.

Het was een zeer interessante middag.
Onder de bevlogen leiding van de  inspecteur springen van het KWPN, de heer Arnold Kootstra, werd eerst een vierjarige ruin liniair gescoord. Daarna was het de beurt aan de toeschouwers die de opdracht kregen een zesjarige merrie te scoren.
De verschillen van "zien" werden door de Kootstra besproken en inzichtelijk gemaakt.

Vervolgens werd gezadeld en onder zijn leiding in drie groepen, totaal 10 combinaties, losgereden, gesprongen, geïnstrueerd, bekeken en becommentarieerd.  

Na afloop was er tijd voor vragen en het bekijken op scherm van diverse goedgekeurde hengsten van de hengstenkeuring 2016 zowel op springen als dressuurgebied.

Wij danken de heer Kootstra heel hartelijk voor zijn onvermoeibare inzet en de leerzame middag!  


 

Zaterdag 19 september Dressuurstal & Africhtingsstal Jespers in Teteringen.

 

In de bus met 27 personen zijn we om 9:00 uur vertrokken naar Noord Brabant.

Om 11:00 uur werd begonnen met koffie en de meegebrachte Limburgse vla.

Getrakteerd werd er door een jarig lid, Jaenette nog bedankt.

Tijdens de clinic werden eerst enkele paarden voorgesteld aan de hand en deze

zijn toen besproken. Daarna werden ze opgezadeld en volgde de beoordeling onder het zadel.

De paarden die getoond werden waren niet de minste, o.a.

Guadeloupe – Beau (winnaar PAVO Cup) met Kim van der Velden en

Atoga (Sandreo x Gribaldi) op Grand Prix niveau met Marjolein Verharen.

Het was heel leerzaam en dus zeer geslaagd.

Op de terugreis stelde de chauffeur voor om nog een tussenstop te maken bij de Stal de Crom.

Hij wist dit nog even te regelen en we waren van harte welkom.

Hier was het heel interessant m.n. voor de fokkers in het gezelschap.

De dag is tenslotte afgesloten met een bezoek aan de WK jonge paarden Zangersheide.

Na afloop ging iedereen tevreden naar huis na een interessante dag.

 


 

PZL en de Limburgse Veulenveiling 23 september 2015

 

Ook dit jaar zijn er weer veulens van onze leden geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling:

Voor de digitale catalogus klik hier.

Via de website van de LVV kunt u ook een video van het veulen bekijken.

Klik daarvoor de naam van het veulen aan.


 

Catalogusnummer 29:   KLIK KLAK    Edinburgh x N.Aldato             
                                   Hengst, Bruin  13-06-2015

Bruls, Arensgenhout

 Verkocht voor € 8500.00


 

Catalogusnummer 30:   FIOREMARILLA    Fairytale x Riccio
                                   Merrie, Donkerbruin  20-04-2015

Hanssen, Geleen

 Verkocht voor € 4000.00


 

Catalogusnummer:  54    KARDASHIAN HH   Glamourdale x Kennedy
                                     Merrie, Zwart 10-06-2015

Heinemans, Maastricht

 Verkocht voor € 4000.00


 

Catalogusnummer:  77   KENZO     Numero Uno x Quidam de Revel
                                      Hengst, Bruin 05-05-2015

Meulenberg L, Guttecoven

 Verkocht voor € 7000.00


 

Catalogusnummer:  107    KIARA   Kannan x Heartbreaker
                                      Merrie, Donkerbruin 22-04-2015

Meulenberg L, Guttecoven

 Verkocht voor € 30000.00

 Jammer voor Lucie en Jan nét niet de veilingtopper!


 

IBOB 2015

 GARAMBA

 

 

  f/g C. Lemmens uit Simpelveld

Het beste paard van de dag was Wonderboy-dochter GARAMBA uit Uniola stb PROK v.Welt Hit II,) met 81,5 punten.

Petro Trommelen: “Een merrie die ruim voldoende goed kan stappen en die daar aanvankelijk wat spanning in had. Later werd dit veel beter. De draf is heel goed, mooi gesloten en met een goed achterbeengebruik. De galop is bergop, met veel afdruk en opvallend was de manier waarop ze kon verruimen en dan heel mooi gesloten terugkomen.ˮ

Na afloop werd de merrie in het stamboek opgenomen met 75 punten voor exterieur. Moeder Uniola bracht al het Lichte Tour-dressuurpaard Bexli (v.Rubinero).

Op de Centralekeuring is Garamba Elite geworden en 4e in de Fokkersbokaal. 26 september zal ze in Panningen weer aan de start gaan bij de jonge rijpaarden KWPN.

 

GRACE-SUBTILIA

f. Wil Janssen, Simpelveld

Chippendale-dochter Grace-Subtilia (mv. Sandro Hit) kreeg 81 punten.

“Een fraaie merrie met ras en uitstraling en een mooie voorhand, die in stap meer los zou mogen laten maar die een mooi afloop van het voorbeen heeft en goed op het achterbeen komt en zich goed laat bewerken.” De merrie komt uit de moederlijn van KWPN-hengst San Remo. (Bron Horses.NL)

 


 

KRAAMVISITE 20 juni 2015

 

 

 

   We begonnen de ochtend met een bezoek in Hoensbroek bij Josje Vermeulen.

   Hier zijn twee veulens van Berlin:  (zie veulenrubriek)

   Hengst van  Berlin x Hornet Rose  en een

   Merrie ('s nachts geboren) van Berlin x Vancouver

   Na een gezellig lunch waarbij uitgebreid gediscussieerd is zijn we afgereisd

   richting Margraten naar de familie Menno Kaan.

   Ook hier twee veulens die uitgebreid "bestudeerd" en becommentarieerd

   werden ...   zeer leerzaam.

   Namens alle deelnemers erg bedankt voor de hartelijke ontvangst

   met lunch en heerlijke vla.


 

Jos Vrencken overleden

Op 1 januari 2015 is overleden ons lid Jos Vrencken uit Sittard.

Beste paardenvrienden,

Gisteren bereikten ons het trieste nieuws dat ons lid dhr. Jos Vrencken plotseling is overleden.

Na een hevige schrikreactie en koude rillingen dringt het besef door dat Jos niet meer in ons midden is.

Jos was een “bijzonder” lid dat letterlijk en figuurlijk boven het maaiveld uitstak.

Hij was er steeds bij, wilde graag leren, meedenken en was altijd bereid om een kritische noot te plaatsen, vragen te stellen of om een verslagje te maken van een activiteit!

Bij onze laatste verenigingsdag op 8 nov. jl. vroeg ik hem om een samenvatting op papier te zetten, hoe hij de dag had ervaren als eigenaar van een paard en als geïnteresseerde deskundige.

Want Jos had zeker een eigen fokkersvisie en kon boeiend vertellen over de Duitse fokkerij en/of het KWPN!

Hij eindigde het verslag met een conclusie:

ZOALS JE HET DOET, DOE JE HET GOED EN SAMEN KUN JE VEEL!

De slotzin was, ik citeer:

”Het was prachtig om erbij te zijn en ook om een paard te mogen presenteren”.

Ik kan geen betere slotzin bedenken Jos:

Het was prachtig om je als mens, maar vooral ook als lid te hebben leren kennen en met je te mogen samenwerken.

Jos, heel hartelijk bedankt voor je ideeën, constructief meedenken en sympathieke opstelling

 

Namens bestuur en leden  van de

PAARDENFOKVERENIGING ZUID-LIMBURG.

Guus Drummen

Voorzitter PZL

 

 

 

De beste wensen voor 2015

 

Beste bestuursleden en leden,

Ik wil jullie, vanaf deze plek, de beste wensen toewensen voor het jaar 2015.

Vooral een goede gezondheid, een succesvol fokkersjaar, een sportief jaar, maar zeker niet op de laatste plaats een fijn, sociaal en respectvol verenigingsjaar om de verenigingsband te versterken en de interesse en aanwezigheid tijdens de activiteiten verder te laten groeien en bloeien!

Ik wens ons allen dan ook een heel fijn, enthousiast en prettig verenigingsjaar toe!

Guus Drummen.

Voorzitter PZL.

 

Verslag Verenigingsdag 2014

Berg en Terblijt , 10-11-2014

Beste bestuursleden en leden,

Via deze weg wil ik mijn oprechte dank verwoorden voor ieders inzet, flexibiliteit, aanpassingsvermogen, maar vooral het positief meedenken om toch tot een geslaagde middag te komen!

Ondanks de grote teleurstelling dat dhr. Jespers niet kwam, hebben we met allen veel veerkracht getoond en het wijze besluit genomen om de middag toch te laten doorgaan. 

Alle deelnemers en eigenaren hebben in het alternatieve programma hun medewerking verleend en zijn gebleven, zonder te morren.

Ze hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun paarden zo goed mogelijk te  presenteren.

We hebben er met zijn allen een fijne middag van gemaakt, waar ik achteraf met een voldaan gevoel op terug kijk!

Ik heb genoten van de spontane medewerking van leden en niet-leden om hun schouders er onder te zetten.

Mijn motto:

“Leren van elkaar” is in daden omgezet met jullie positieve houding.

Nogmaals dank aan alle bestuursleden, leden, niet-leden, amazones en eigenaren van de paarden, op zo’n samenwerking kunnen we voortbouwen.

Met vriendelijke groet,

Guus Drummen.

Voorzitter

 

Verslag Verenigingsdag 2014 door Jos Vrencken

Geacht PZL-bestuur, Beste paardenvrienden,

Mij werd gevraagd wat ik als inzender en deelnemer van onze verenigingsdag vond.

Bij deze:

De Verenigingsdag 2014 was anders.

Op zaterdag 8 november waren we gast bij manege Bemelmans in Hulsberg. De externe deskundige was dit jaar Frenk Jespers. Rond hem was het programma opgehangen.

Om 13.30 u was de start. Inzenders, deelnemers, ruiters, bestuur, vrijwilligers en de paarden stonden buiten klaar, in de zon. Er werd uitgekeken naar de gast. De voorzitter belde hem, mogelijk zocht hij nog naar de weg. Er werd kennelijk opgenomen...Het gezicht van Guus vertrok, dhr. Jespers was thuis, bij Breda. In zijn agenda stond 18 november . . . .

Wat nu? Het bestuur vroeg reacties en suggesties aan de aanwezigen. Afbreken en alles naar huis? Doorgaan? En hoe dan? Gekozen werd om “met eigen mensen” aan het programma te beginnen. Toelichting en commentaar gebeurde door “microfoon voor houden” en vragen wie van de aanwezige liefhebbers bereid was. Iedereen deed mee. Het programma liep op een gegeven moment alsof het zo gepland was. Daarbij kwam, dat er goede dressuur- en springpaarden werden gepresenteerd. De accommodatie was prima. Het geleverde commentaar was helder. En verder was het gewoon gezellig.

De meeste mensen bleven ook na in de kantine. Uiteindelijk gingen zelfs de broodjes en de vlaai op.

Natuurlijk werd de inbreng van de externe deskundige gemist, maar met vereende krachten was de dag gered en op een plezierige manier.

Conclusie? Zoals je het doet, doe je het goed. En samen kun je veel !

Martin Lucassen en Guus Drummen voerden het gesprek met fokker en ruiter en gaven commentaar bij de dressuur. 

Vivian, Nadja, Linda, Ietje, Saskia,en Femke vertelden vanuit het zadel het hoe en waarom van hun paarden, hoe men zaken aanleerde en wat wel en niet al volgens plan liep.   

Alfons, Alex, Jan Meulenberg, Frans en Erwin hadden de regie bij het vrij bewegenl. 

Jos Wouters gaf zijn commentaar bij het los springen.

Guus Drummen bij de presentaties onder het zadel.  

Het was prachtig om erbij te zijn en ook om een paard te mogen presenteren.

 

Met vriendelijke fokkersgroet,

Jos Vrencken.

 

 

PZL en de Limburgse Veulenveiling 24 september 2014

Ook dit jaar zijn er weer veulens van onze leden geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling:

Catalogusnr. 30: Jillz Kannan x Tangelo van de Zuuthoeve HJM Knops, Oirsbeek

Catalogusnr. 48: Jagger Canabis Z x Hamlet JHA Jorissen, Bocholtz

 

Catalogusnr. 66: Jovella Canabis Z x Quattro MJ Dorgeloos Mannens, Susteren

 

Catalogusnr. 86: Jambalaya-K    Douglas x Lux    H. Kleuters,  Merkelbeek

Wij wensen onze leden veel succes op de veiling!

Verzekerd bij de EFO en uw collectiviteitskorting

ATTENTIE: Verzekerd bij de EFO en uw collectiviteitskorting

Beste leden,

Met ingang van dit jaar moet de PZL, de namen van de leden die verzekerd zijn via de EFO, schriftelijk doorgeven.

De heer Jos Nijsten is helaas geen contactpersoon meer.

Dus voor het verkrijgen van de collectiviteitskorting via de Paardenfokvereniging Zuid-Limburg, geef uw naam en adres per ommegaande door aan de ledenadministratie:

Bij voorkeur per mail, uiterlijk 15 mei 2014.

Belangrijk:

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering meldt:

* de EFO dat u lid bent van de PZL

* de ledenadministratie dat u bij de EFO verzekerd bent.

info@paardenfokvereniging-zl.nl

Josje Vermeulen Penningmeester/ledenadministratie.

Wil Janssen overleden

 Zaterdag 24 augustus 2013 is helaas ons zeer gewaardeerd (bestuurs)lid overleden na een kortstondig ziekbed.

We willen Wil eren en bedanken als mede-oprichter van de PZL, zijn kennis, maar zeker ook zijn inzet als bestuurslid sinds de oprichting in 1987.

Wil, heel hartelijk bedankt!
 

 

 

 

 

 

"Kraamvisite" 2013 en 2014

  In 2013 en 2014 zijn we op "Kraamvisite" geweest bij verschillende leden.

 We hebben daar hun veulens bewonderd.

Het waren en zijn leerzame bezoeken, we hebben verschillende interessante veulens gezien.

 fotocollage 2013